Landskod Seychellerna (Tfn: +248, ISO: SC)

Här nedan hittar du landskod Seychellerna, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Seychellerna, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Seychellerna. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Seychellerna, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Seychellerna, hur stor yta och befolkning Seychellerna har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+248

ISO (2)

SC

ISO (3)

SYC

FLAGGA

🇸🇨

TOPPDOMÄN

.sc

VALUTAKOD

SCR

Fakta om Seychellerna

Seychellerna har en yta av 459 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som SC eller SYC (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Seychellerna är +248, och den officiella toppdomänen är .sc. Befolkningsmängden i Seychellerna är ungefär 100 000 invånare, och det eller de språk som de talar är kreol, engelska och franska. Den valuta som används i Seychellerna är seychellisk rupie kod: SCR), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 1,271 miljarder US$.

Eluttag i Seychellerna

De typer av eluttag som används i Seychellerna är Typ G. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Seychellerna. Här kan du läsa mer om eluttag Seychellerna samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Seychellerna fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Seychellerna som resmål

Seychellerna är ett av de mest populära turistmålen i världen. Det är känt för sina fantastiskt vackra stränder, sitt kristallklara vatten och sin frodiga tropiska vegetation. Många resenärer kommer hit för att njuta av lugnet och friden i detta tropiska paradis.