Landskod Afghanistan (Tfn: +93, ISO: AF)

Här nedan hittar du landskod Afghanistan, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Afghanistan, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Afghanistan. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Afghanistan, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Afghanistan, hur stor yta och befolkning Afghanistan har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+93

ISO (2)

AF

ISO (3)

AFG

FLAGGA

🇦🇫

TOPPDOMÄN

.af

VALUTAKOD

AFA

Fakta om Afghanistan

Afghanistan har en yta av 652 230 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som AF eller AFG (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Afghanistan är +93, och den officiella toppdomänen är .af. Befolkningsmängden i Afghanistan är ungefär 32 300 000 invånare, och det eller de språk som de talar är pashto och dari. Den valuta som används i Afghanistan är afghani kod: AFA), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 20,65 miljarder US$.

Eluttag i Afghanistan

De typer av eluttag som används i Afghanistan är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Afghanistan. Här kan du läsa mer om eluttag Afghanistan samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Afghanistan fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Afghanistan som resmål

Afghanistan har historiskt sett varit ett av de mest populära turistmålen i världen. Landet är känt för sitt fantastiska landskap, sin rika historia och sin mångsidiga kultur. Några av de mest populära sevärdheterna i Afghanistan är Bamiyan-dalen, Herats citadell och Band-e Amir nationalpark. I nuläget anses det dock inte säker att besöka Afghanistan som turist.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Afghanistan

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Afghanistan. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Afghanistan så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Afghanistan.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Mobiltelefoner+93-70
Herat+93-40
Jalalabad+93-60
Kabul+93-20
Kandahar+93-30
Mazar-E-Sherif+93-50