Landskod Åland (Tfn: +358)

Här nedan hittar du landskod Åland, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Åland, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Åland. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Åland, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Åland, hur stor yta och befolkning Åland har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+358

FLAGGA

🇦🇽

TOPPDOMÄN

.ax

VALUTAKOD

EUR

Fakta om Åland

Åland har en yta av 1 580 km2 , men det finns ingen officiell benämning av Åland med hjälp av ISO-koder. Landskoden för att ringa till Åland finns dock och är +358, likaså finns en officiell toppdomän som är .ax. Befolkningsmängden i Åland är ungefär 30 000 invånare, och det eller de språk som de talar är svenska. Den valuta som används i Åland är euro kod: EUR), vi har dock ingen data om bruttionationalprodukten (BNP) för Åland.

Eluttag i Åland

De typer av eluttag som används i Åland är Typ C, Typ F. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Åland. Här kan du läsa mer om eluttag Åland samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Åland fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Åland som resmål

Åland är ett populärt resmål för många människor. Kombinationen av naturskönhet och avslappnad atmosfär gör Åland till en fantastisk plats att besöka. Det finns också gott om aktiviteter som håller resenärerna sysselsatta, från fiske och bad till vandring och cykling.