Landskod Amerikanska Jungfruöarna (Tfn: +1-340, ISO: VI)

Här nedan hittar du landskod Amerikanska Jungfruöarna, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Amerikanska Jungfruöarna, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Amerikanska Jungfruöarna. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Amerikanska Jungfruöarna, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Amerikanska Jungfruöarna, hur stor yta och befolkning Amerikanska Jungfruöarna har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+1-340

ISO (2)

VI

ISO (3)

VIR

FLAGGA

🇻🇮

TOPPDOMÄN

.vi

VALUTAKOD

USD

Fakta om Amerikanska Jungfruöarna

Amerikanska Jungfruöarna har en yta av 346,4 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som VI eller VIR (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Amerikanska Jungfruöarna är +1-340, och den officiella toppdomänen är .vi. Befolkningsmängden i Amerikanska Jungfruöarna är ungefär 110 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska. Den valuta som används i Amerikanska Jungfruöarna är amerikansk dollar kod: USD), vi har dock ingen data om bruttionationalprodukten (BNP) för Amerikanska Jungfruöarna.

Eluttag i Amerikanska Jungfruöarna

De typer av eluttag som används i Amerikanska Jungfruöarna är Typ A. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Amerikanska Jungfruöarna. Här kan du läsa mer om eluttag Amerikanska Jungfruöarna samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Amerikanska Jungfruöarna fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Amerikanska Jungfruöarna som resmål

Amerikanska Jungfruöarna är ett populärt turistmål. Öarna erbjuder en mängd olika aktiviteter för turister, bland annat dykning, snorkling, segling och fiske. Öarna är också hem för en mängd olika växt- och djurliv, bland annat korallrev, tropiska fåglar och havssköldpaddor.