Landskod Amerikanska Samoa (Tfn: +1-684, ISO: AS)

Här nedan hittar du landskod Amerikanska Samoa, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Amerikanska Samoa, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Amerikanska Samoa. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Amerikanska Samoa, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Amerikanska Samoa, hur stor yta och befolkning Amerikanska Samoa har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+1-684

ISO (2)

AS

ISO (3)

ASM

FLAGGA

🇦🇸

TOPPDOMÄN

.as

VALUTAKOD

USD

Fakta om Amerikanska Samoa

Amerikanska Samoa har en yta av 199 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som AS eller ASM (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Amerikanska Samoa är +1-684, och den officiella toppdomänen är .as. Befolkningsmängden i Amerikanska Samoa är ungefär 60 000 invånare, och det eller de språk som de talar är samoanska och engelska. Den valuta som används i Amerikanska Samoa är amerikansk dollar kod: USD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 462,2 miljoner US$.

Eluttag i Amerikanska Samoa

De typer av eluttag som används i Amerikanska Samoa är Typ A. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Amerikanska Samoa. Här kan du läsa mer om eluttag Amerikanska Samoa samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Amerikanska Samoa fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Amerikanska Samoa som resmål

Amerikanska Samoa är ett litet öland i södra Stilla havet. Det är ett populärt turistmål och är känt för sina vackra stränder och sitt frodiga tropiska landskap. Amerikanska Samoa är ett självstyrande territorium som tillhör USA och engelska är det officiella språket. Den valuta som används i Amerikanska Samoa är den amerikanska dollarn.