Landskod Anguilla (Tfn: +1-264, ISO: AI)

Här nedan hittar du landskod Anguilla, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Anguilla, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Anguilla. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Anguilla, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Anguilla, hur stor yta och befolkning Anguilla har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+1-264

ISO (2)

AI

ISO (3)

AIA

FLAGGA

🇦🇮

TOPPDOMÄN

.ai

VALUTAKOD

XCD

Fakta om Anguilla

Anguilla har en yta av 91 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som AI eller AIA (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Anguilla är +1-264, och den officiella toppdomänen är .ai. Befolkningsmängden i Anguilla är ungefär 15 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska. Den valuta som används i Anguilla är östkaribisk dollar kod: XCD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 175,4 miljoner US$.

Eluttag i Anguilla

De typer av eluttag som används i Anguilla är Typ B. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Anguilla. Här kan du läsa mer om eluttag Anguilla samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Anguilla fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Anguilla som resmål

Anguilla är ett populärt turistmål av många olika skäl. För det första har ön fantastiskt vackra stränder som är perfekta för bad, solbadning och snorkling. Dessutom finns det på Anguilla ett stort antal restauranger och barer, vilket gör det till den perfekta platsen för att koppla av och njuta av god mat och dryck. Slutligen är Anguilla mycket prisvärt jämfört med andra karibiska öar, vilket gör det till ett utmärkt val för budgetmedvetna resenärer.