Landskod Antarktis (Tfn: +672, ISO: AQ)

Här nedan hittar du landskod Antarktis, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Antarktis, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Antarktis. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Antarktis, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Antarktis, hur stor yta och befolkning Antarktis har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+672

ISO (2)

AQ

ISO (3)

ATA

FLAGGA

🇦🇶

TOPPDOMÄN

.aq

Fakta om Antarktis

Antarktis har en yta av 14 200 000 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som AQ eller ATA (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Antarktis är +672, och den officiella toppdomänen är .aq. Befolkningsmängden i Antarktis är ungefär 1000 invånare, vi har dock ingen information kring vilket eller vilka språk som talas i Antarktis. Vi har tyvärr ingen information kring vilken valuta som används i Antarktis, likaså har vi inte heller någon data om bruttionationalprodukten (BNP) för Antarktis.

Antarktis som resmål

Antarktis är en kontinent på södra halvklotet och är populär bland resenärer för sina glaciärer, isberg och djurliv. Kontinenten är också hemvist för forskningsstationer som drivs av olika länder.