Landskod Antigua och Barbuda (Tfn: +1-268, ISO: AG)

Här nedan hittar du landskod Antigua och Barbuda, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Antigua och Barbuda, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Antigua och Barbuda. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Antigua och Barbuda, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Antigua och Barbuda, hur stor yta och befolkning Antigua och Barbuda har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+1-268

ISO (2)

AG

ISO (3)

ATG

FLAGGA

🇦🇬

TOPPDOMÄN

.ag

VALUTAKOD

XCD

Fakta om Antigua och Barbuda

Antigua och Barbuda har en yta av 440 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som AG eller ATG (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Antigua och Barbuda är +1-268, och den officiella toppdomänen är .ag. Befolkningsmängden i Antigua och Barbuda är ungefär 100 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska. Den valuta som används i Antigua och Barbuda är östkaribisk dollar kod: XCD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 1,22 miljarder US$.

Eluttag i Antigua och Barbuda

De typer av eluttag som används i Antigua och Barbuda är Typ B. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Antigua och Barbuda. Här kan du läsa mer om eluttag Antigua och Barbuda samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Antigua och Barbuda fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Antigua och Barbuda som resmål

Antigua och Barbuda är populärt bland resenärer för sina vita sandstränder, sitt kristallklara vatten och sin frodiga vegetation. Önationen är också känd för sin historia och kultur, vilket lockar besökare från hela världen. Antigua och Barbuda är ett brittiskt utomeuropeiskt territorium och engelska är det officiella språket.