Landskod Aruba (Tfn: +297, ISO: AW)

Här nedan hittar du landskod Aruba, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Aruba, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Aruba. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Aruba, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Aruba, hur stor yta och befolkning Aruba har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+297

ISO (2)

AW

ISO (3)

ABW

FLAGGA

🇦🇼

TOPPDOMÄN

.aw

VALUTAKOD

AWG

Fakta om Aruba

Aruba har en yta av 180 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som AW eller ABW (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Aruba är +297, och den officiella toppdomänen är .aw. Befolkningsmängden i Aruba är ungefär 120 000 invånare, och det eller de språk som de talar är nederländska och papiamento. Den valuta som används i Aruba är arubansk florin kod: AWG), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 2,516 miljarder US$.

Eluttag i Aruba

De typer av eluttag som används i Aruba är Typ B. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Aruba. Här kan du läsa mer om eluttag Aruba samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Aruba fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Aruba som resmål

Aruba är ett populärt resmål av många olika skäl. Ett skäl är att det finns några av de vackraste stränderna i världen. Dessa stränder erbjuder en mängd olika aktiviteter som simning, solbadning och snorkling. Aruba är också känt för sitt fantastiska väder, med temperaturer som i genomsnitt ligger runt åttio grader året runt. Detta gör det till en perfekt plats att besöka när som helst på året.

En annan anledning till att Aruba är populärt bland resenärer är att det är en relativt säker plats att besöka. Landet har låg brottslighet och anses vara mycket vänligt inställt till turister. Detta innebär att besökare kan känna sig bekväma när de utforskar ön utan att behöva oroa sig för sin säkerhet.