Landskod Australien (Tfn: +61, ISO: AU)

Här nedan hittar du landskod Australien, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Australien, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Australien. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Australien, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Australien, hur stor yta och befolkning Australien har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+61

ISO (2)

AU

ISO (3)

AUS

FLAGGA

🇦🇺

TOPPDOMÄN

.au

VALUTAKOD

AUD

Fakta om Australien

Australien har en yta av 7 692 024 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som AU eller AUS (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Australien är +61, och den officiella toppdomänen är .au. Befolkningsmängden i Australien är ungefär 25 500 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska. Den valuta som används i Australien är australisk dollar kod: AUD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 1,488 triljoner US$.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Australien

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Australien. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Australien så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Australien.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Mobiltelefoner+61-4
Central East Region+61-2
Central West Region+61-8
Davis+61-10
Macquarie Island+61-13
Mawson+61-11
North East Region+61-7
South East Region+61-3