Landskod Bahamas (Tfn: +1-242, ISO: BS)

Här nedan hittar du landskod Bahamas, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Bahamas, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Bahamas. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Bahamas, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Bahamas, hur stor yta och befolkning Bahamas har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+1-242

ISO (2)

BS

ISO (3)

BHS

FLAGGA

🇧🇸

TOPPDOMÄN

.bs

VALUTAKOD

BSD

Fakta om Bahamas

Bahamas har en yta av 13 878 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som BS eller BHS (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Bahamas är +1-242, och den officiella toppdomänen är .bs. Befolkningsmängden i Bahamas är ungefär 400 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska. Den valuta som används i Bahamas är bahamansk dollar kod: BSD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 8,373 miljarder US$.

Eluttag i Bahamas

De typer av eluttag som används i Bahamas är Typ A. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Bahamas. Här kan du läsa mer om eluttag Bahamas samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Bahamas fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Bahamas som resmål

Bahamas är ett populärt turistmål av många skäl. För det första har landet några av världens vackraste stränder. För det andra är Bahamas befolkning otroligt vänlig och välkomnande, vilket gör att besökare känner sig som hemma. Slutligen är kostnaden för att semestra i Bahamas mycket överkomlig, särskilt jämfört med andra populära stranddestinationer som Hawaii eller Karibien. Alla dessa faktorer tillsammans gör Bahamas till en perfekt plats för en avkopplande strandsemester.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Bahamas

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Bahamas. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Bahamas så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Bahamas.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Freeport+1-242
Nassau+1-242
West End+1-242