Landskod Bahamas (Tfn: +1-242, ISO: BS)

Här nedan hittar du landskod Bahamas, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Bahamas, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Bahamas. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Bahamas, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Bahamas, hur stor yta och befolkning Bahamas har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+1-242

ISO (2)

BS

ISO (3)

BHS

FLAGGA

🇧🇸

TOPPDOMÄN

.bs

VALUTAKOD

BSD

Fakta om Bahamas

Bahamas har en yta av 13 878 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som BS eller BHS (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Bahamas är +1-242, och den officiella toppdomänen är .bs. Befolkningsmängden i Bahamas är ungefär 400 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska. Den valuta som används i Bahamas är bahamansk dollar kod: BSD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 8,373 miljarder US$.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Bahamas

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Bahamas. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Bahamas så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Bahamas.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Freeport+1-242
Nassau+1-242
West End+1-242