Landskod Bahrain (Tfn: +973, ISO: BH)

Här nedan hittar du landskod Bahrain, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Bahrain, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Bahrain. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Bahrain, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Bahrain, hur stor yta och befolkning Bahrain har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+973

ISO (2)

BH

ISO (3)

BHR

FLAGGA

🇧🇭

TOPPDOMÄN

.bh

VALUTAKOD

BHD

Fakta om Bahrain

Bahrain har en yta av 780 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som BH eller BHR (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Bahrain är +973, och den officiella toppdomänen är .bh. Befolkningsmängden i Bahrain är ungefär 1 600 000 invånare, och det eller de språk som de talar är arabiska och engelska. Den valuta som används i Bahrain är bahrainsk dinar kod: BHD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 28,36 miljarder US$.

Eluttag i Bahrain

De typer av eluttag som används i Bahrain är Typ G. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Bahrain. Här kan du läsa mer om eluttag Bahrain samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Bahrain fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Bahrain som resmål

Bahrain är ett litet öland i Persiska viken. Bahrain är populärt bland resenärer för sina stränder, semesterorter och lyxhotell. Bahrains internationella flygplats är den största flygplatsen i landet och den trafikeras av flera stora flygbolag.