Landskod Barbados (Tfn: +1-246, ISO: BB)

Här nedan hittar du landskod Barbados, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Barbados, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Barbados. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Barbados, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Barbados, hur stor yta och befolkning Barbados har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+1-246

ISO (2)

BB

ISO (3)

BRB

FLAGGA

🇧🇧

TOPPDOMÄN

.bb

VALUTAKOD

BBD

Fakta om Barbados

Barbados har en yta av 439 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som BB eller BRB (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Barbados är +1-246, och den officiella toppdomänen är .bb. Befolkningsmängden i Barbados är ungefär 280 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska. Den valuta som används i Barbados är barbadisk dollar kod: BBD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 4,262 miljarder US$.

Eluttag i Barbados

De typer av eluttag som används i Barbados är Typ B. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Barbados. Här kan du läsa mer om eluttag Barbados samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Barbados fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Barbados som resmål

Barbados är ett populärt resmål av många skäl. Ön har vackra stränder och ett tropiskt klimat, vilket gör den till en utmärkt plats för att koppla av och njuta av solen. Barbados är också hemvist för många intressanta kulturella sevärdheter, bland annat Barbados Museum of Art och George Washington House. Det finns gott om aktiviteter att njuta av på ön, till exempel ridning, golf och dykning.