Landskod Belize (Tfn: +501, ISO: BZ)

Här nedan hittar du landskod Belize, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Belize, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Belize. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Belize, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Belize, hur stor yta och befolkning Belize har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+501

ISO (2)

BZ

ISO (3)

BLZ

FLAGGA

🇧🇿

TOPPDOMÄN

.bz

VALUTAKOD

BZD

Fakta om Belize

Belize har en yta av 22 966 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som BZ eller BLZ (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Belize är +501, och den officiella toppdomänen är .bz. Befolkningsmängden i Belize är ungefär 450 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska. Den valuta som används i Belize är belizisk dollar kod: BZD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 1,637 miljarder US$.

Eluttag i Belize

De typer av eluttag som används i Belize är Typ A. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Belize. Här kan du läsa mer om eluttag Belize samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Belize fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Belize som resmål

Belize är ett populärt turistmål av många olika skäl. Landet har tät djungel, vackra stränder och mayaruiner. Det är också en relativt prisvärd plats att besöka, med massor av aktiviteter som håller dig sysselsatt. Vare sig du är ute efter en lugn utflykt eller en actionfylld semester har Belize något för alla.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Belize

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Belize. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Belize så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Belize.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Benque Viejo+501-93
Cayo+501-9
Corozal+501-4
Dangriga+501-5
Independence+501-6
Orange Walk+501-3
Punta Gorda+501-7
Stann Creek+501-5
Toledo+501-7