Landskod Benin (Tfn: +229, ISO: BJ)

Här nedan hittar du landskod Benin, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Benin, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Benin. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Benin, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Benin, hur stor yta och befolkning Benin har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+229

ISO (2)

BJ

ISO (3)

BEN

FLAGGA

🇧🇯

TOPPDOMÄN

.bj

VALUTAKOD

XOF

Fakta om Benin

Benin har en yta av 114 763 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som BJ eller BEN (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Benin är +229, och den officiella toppdomänen är .bj. Befolkningsmängden i Benin är ungefär 12 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är franska. Den valuta som används i Benin är CFA-franc kod: XOF), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 8,359 miljarder US$.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Benin

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Benin. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Benin så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Benin.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Atlantique+229-21
Collines+229-22
Ouémé+229-20