Landskod Bermuda (Tfn: +1-441, ISO: BM)

Här nedan hittar du landskod Bermuda, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Bermuda, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Bermuda. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Bermuda, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Bermuda, hur stor yta och befolkning Bermuda har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+1-441

ISO (2)

BM

ISO (3)

BMU

FLAGGA

🇧🇲

TOPPDOMÄN

.bm

VALUTAKOD

BMD

Fakta om Bermuda

Bermuda har en yta av 53,2 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som BM eller BMU (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Bermuda är +1-441, och den officiella toppdomänen är .bm. Befolkningsmängden i Bermuda är ungefär 72 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska. Den valuta som används i Bermuda är bermudadollar och amerikansk dollar kod: BMD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 5,6 miljarder US$.

Eluttag i Bermuda

De typer av eluttag som används i Bermuda är Typ A, Typ B. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Bermuda. Här kan du läsa mer om eluttag Bermuda samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Bermuda fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Bermuda som resmål

Bermuda är ett populärt resmål för resenärer från hela världen. Ön har en rik historia och kultur och dess naturliga skönhet är oöverträffad. På Bermuda finns också några av världens bästa stränder, vilket gör det till en perfekt plats för att koppla av och njuta av sol och sand.