Landskod Bosnien och Hercegovina (Tfn: +387, ISO: BA)

Här nedan hittar du landskod Bosnien och Hercegovina, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Bosnien och Hercegovina, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Bosnien och Hercegovina. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Bosnien och Hercegovina, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Bosnien och Hercegovina, hur stor yta och befolkning Bosnien och Hercegovina har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+387

ISO (2)

BA

ISO (3)

BIH

FLAGGA

🇧🇦

TOPPDOMÄN

.ba

VALUTAKOD

BAM

Fakta om Bosnien och Hercegovina

Bosnien och Hercegovina har en yta av 51 129 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som BA eller BIH (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Bosnien och Hercegovina är +387, och den officiella toppdomänen är .ba. Befolkningsmängden i Bosnien och Hercegovina är ungefär 3 600 000 invånare, och det eller de språk som de talar är bosniska, serbiska och kroatiska. Den valuta som används i Bosnien och Hercegovina är marka kod: BAM), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 18,87 miljarder US$.

Eluttag i Bosnien och Hercegovina

De typer av eluttag som används i Bosnien och Hercegovina är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Bosnien och Hercegovina. Här kan du läsa mer om eluttag Bosnien och Hercegovina samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Bosnien och Hercegovina fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Bosnien och Hercegovina som resmål

Bosnien och Hercegovina erbjuder en mängd olika upplevelser för besökare. Från den vackra staden Mostar, med sin fantastiska gamla bro, till staden Blagaj vid sjön och den gamla staden Sarajevo, kommer resenärer inte att få någon brist på intressanta platser att utforska. Landskapets naturliga skönhet är också värd att se, från de böljande kullarna i norr till de dramatiska klipporna och vattenfallen i söder. Bosnien och Hercegovina är ett populärt turistmål av goda skäl - det har något för alla!