Landskod Brasilien (Tfn: +55, ISO: BR)

Här nedan hittar du landskod Brasilien, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Brasilien, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Brasilien. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Brasilien, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Brasilien, hur stor yta och befolkning Brasilien har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+55

ISO (2)

BR

ISO (3)

BRA

FLAGGA

🇧🇷

TOPPDOMÄN

.br

VALUTAKOD

BRL

Fakta om Brasilien

Brasilien har en yta av 8 515 767 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som BR eller BRA (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Brasilien är +55, och den officiella toppdomänen är .br. Befolkningsmängden i Brasilien är ungefär 210 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är portugisiska. Den valuta som används i Brasilien är real kod: BRL), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 2,19 biljoner US$.

Eluttag i Brasilien

De typer av eluttag som används i Brasilien är Typ N, Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kanske behöver en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Brasilien. Här kan du läsa mer om eluttag Brasilien samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Brasilien fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Brasilien som resmål

Brasilien är ett av de mest populära turistmålen i världen. Det beror på att landet har en rik kultur och historia och att det dessutom är ett vackert land. Brasilien är känt för sitt karnevalsfirande, som är den största festen i världen. Människor kommer från hela världen för att delta i firandet.

Brasilien är också hemvist för några av de mest fantastiska landskapen och naturliga underverk. Amazonas regnskog är en av världens största regnskogar och är full av intressant flora och fauna. Iguazufallen är en attraktion som man inte får missa, och Rio de Janeiros stränder är världsberömda. Brasilien är ett land med något för alla.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Brasilien

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Brasilien. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Brasilien så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Brasilien.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Belo Horizonte+55-31
Blumenau+55-47
Brasília+55-61
Campinas+55-19
Curitiba+55-41
Florianópolis+55-48
Fortaleza+55-85
Goiania+55-62
Macáe+55-24
Manaus+55-92
Niteroi+55-21
Porto Alegre+55-51
Recife+55-81
Rio de Janeiro+55-21
Roraima+55-95
Salvador+55-71
Santo Andre+55-11
Santos+55-13
São José dos Campos+55-12
São Paulo+55-11
Vitória+55-27