Landskod Brittiska Jungfruöarna (Tfn: +1-284, ISO: VG)

Här nedan hittar du landskod Brittiska Jungfruöarna, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Brittiska Jungfruöarna, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Brittiska Jungfruöarna. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Brittiska Jungfruöarna, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Brittiska Jungfruöarna, hur stor yta och befolkning Brittiska Jungfruöarna har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+1-284

ISO (2)

VG

ISO (3)

VGB

FLAGGA

🇻🇬

TOPPDOMÄN

.vg

VALUTAKOD

USD

Fakta om Brittiska Jungfruöarna

Brittiska Jungfruöarna har en yta av 153 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som VG eller VGB (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Brittiska Jungfruöarna är +1-284, och den officiella toppdomänen är .vg. Befolkningsmängden i Brittiska Jungfruöarna är ungefär 35 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska. Den valuta som används i Brittiska Jungfruöarna är USA-dollar kod: USD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 1,095 miljarder US$.

Eluttag i Brittiska Jungfruöarna

De typer av eluttag som används i Brittiska Jungfruöarna är Typ B. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Brittiska Jungfruöarna. Här kan du läsa mer om eluttag Brittiska Jungfruöarna samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Brittiska Jungfruöarna fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Brittiska Jungfruöarna som resmål

Brittiska Jungfruöarna är ett populärt resmål för dem som vill ha en tropisk semester. Med vita sandstränder och kristallklart vatten erbjuder öarna gott om möjligheter att bada, snorkla och sola. Öarna är också hemvist för en mängd olika vilda djur, bland annat delfiner, sköldpaddor och flamingos. Det finns också gott om aktiviteter för att hålla besökarna sysselsatta, bland annat segling, fiske och vindsurfing.