Landskod Brunei (Tfn: +673, ISO: BN)

Här nedan hittar du landskod Brunei, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Brunei, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Brunei. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Brunei, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Brunei, hur stor yta och befolkning Brunei har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+673

ISO (2)

BN

ISO (3)

BRN

FLAGGA

🇧🇳

TOPPDOMÄN

.bn

VALUTAKOD

BND

Fakta om Brunei

Brunei har en yta av 5 765 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som BN eller BRN (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Brunei är +673, och den officiella toppdomänen är .bn. Befolkningsmängden i Brunei är ungefär 450 000 invånare, och det eller de språk som de talar är malajiska. Den valuta som används i Brunei är bruneisk dollar kod: BND), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 16,56 miljarder US$.

Eluttag i Brunei

De typer av eluttag som används i Brunei är Typ G. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Brunei. Här kan du läsa mer om eluttag Brunei samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Brunei fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Brunei som resmål

Brunei Darussalam är ett sydostasiatiskt land som ligger på ön Borneo. Det lilla landet är omgivet av Malaysia och Indonesien. Brunei är ett populärt resmål för turister på grund av sin tropiska regnskog och sina stränder. Befolkningen i Brunei är cirka 420 000 personer och det officiella språket är malajiska.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Brunei

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Brunei. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Brunei så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Brunei.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Mobiltelefoner+673-86
Mobiltelefoner+673-87
Mobiltelefoner+673-88
Kuala Belait+673-3
Temburong+673-5
Tutong+673-4