Landskod Burundi (Tfn: +257, ISO: BI)

Här nedan hittar du landskod Burundi, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Burundi, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Burundi. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Burundi, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Burundi, hur stor yta och befolkning Burundi har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+257

ISO (2)

BI

ISO (3)

BDI

FLAGGA

🇧🇮

TOPPDOMÄN

.bi

VALUTAKOD

BIF

Fakta om Burundi

Burundi har en yta av 27 834 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som BI eller BDI (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Burundi är +257, och den officiella toppdomänen är .bi. Befolkningsmängden i Burundi är ungefär 12 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är kirundi, franska. Den valuta som används i Burundi är burundisk franc kod: BIF), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 2,676 miljarder US$.

Eluttag i Burundi

De typer av eluttag som används i Burundi är Typ E. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Burundi. Här kan du läsa mer om eluttag Burundi samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Burundi fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Burundi som resmål

Burundi är ett litet inlandsland i området kring de afrikanska stora sjöarna. Det är ett av världens fattigaste länder och har under många år drabbats av politisk instabilitet och våld. Trots detta är Burundi ett populärt turistmål, främst på grund av det vackra landskapet och det välkomnande folket.