Landskod Caymanöarna (Tfn: +1-345, ISO: KY)

Här nedan hittar du landskod Caymanöarna, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Caymanöarna, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Caymanöarna. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Caymanöarna, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Caymanöarna, hur stor yta och befolkning Caymanöarna har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+1-345

ISO (2)

KY

ISO (3)

CYM

FLAGGA

🇰🇾

TOPPDOMÄN

.ky

VALUTAKOD

KYD

Fakta om Caymanöarna

Caymanöarna har en yta av 264 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som KY eller CYM (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Caymanöarna är +1-345, och den officiella toppdomänen är .ky. Befolkningsmängden i Caymanöarna är ungefär 70 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska. Den valuta som används i Caymanöarna är caymansk dollar kod: KYD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 2,25 miljarder US$.

Eluttag i Caymanöarna

De typer av eluttag som används i Caymanöarna är Typ A. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Caymanöarna. Här kan du läsa mer om eluttag Caymanöarna samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Caymanöarna fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Caymanöarna som resmål

Caymanöarna är ett populärt turistmål för resenärer från hela världen. Ön har en rik historia och kultur och dess naturliga skönhet är oöverträffad. Besökare kan njuta av kristallklart vatten, vita sandstränder och frodiga tropiska skogar. Det finns också gott om aktiviteter för att hålla turisterna sysselsatta, bland annat dykning, snorkling, golfspel och vandring.