Landskod Centralafrikanska republiken (Tfn: +236, ISO: CF)

Här nedan hittar du landskod Centralafrikanska republiken, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Centralafrikanska republiken, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Centralafrikanska republiken. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Centralafrikanska republiken, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Centralafrikanska republiken, hur stor yta och befolkning Centralafrikanska republiken har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+236

ISO (2)

CF

ISO (3)

CAF

FLAGGA

🇨🇫

TOPPDOMÄN

.cf

VALUTAKOD

XAF

Fakta om Centralafrikanska republiken

Centralafrikanska republiken har en yta av 622 984 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som CF eller CAF (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Centralafrikanska republiken är +236, och den officiella toppdomänen är .cf. Befolkningsmängden i Centralafrikanska republiken är ungefär 4 500 000 invånare, och det eller de språk som de talar är franska. Den valuta som används i Centralafrikanska republiken är CFA-franc kod: XAF), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 2,05 miljarder US$.

Eluttag i Centralafrikanska republiken

De typer av eluttag som används i Centralafrikanska republiken är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Centralafrikanska republiken. Här kan du läsa mer om eluttag Centralafrikanska republiken samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Centralafrikanska republiken fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Centralafrikanska republiken som resmål

Centralafrikanska republiken är ett land som ligger i hjärtat av Afrika. Det är ett populärt turistmål för dem som älskar att utforska nya och spännande platser. Landet har en rik historia och kultur, vilket syns i de många antika ruiner och tempel som finns där. Dessutom är landskapet helt enkelt vackert, med frodiga djungler och böljande kullar. Resenärer kan också njuta av några av världens bästa safariturer i Centralafrikanska republiken.