Landskod Colombia (Tfn: +57, ISO: CO)

Här nedan hittar du landskod Colombia, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Colombia, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Colombia. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Colombia, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Colombia, hur stor yta och befolkning Colombia har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+57

ISO (2)

CO

ISO (3)

COL

FLAGGA

🇨🇴

TOPPDOMÄN

.co

VALUTAKOD

COP

Fakta om Colombia

Colombia har en yta av 1 141 748 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som CO eller COL (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Colombia är +57, och den officiella toppdomänen är .co. Befolkningsmängden i Colombia är ungefär 48 300 000 invånare, och det eller de språk som de talar är spanska. Den valuta som används i Colombia är colombiansk peso kod: COP), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 369,2 miljarder US$.

Eluttag i Colombia

De typer av eluttag som används i Colombia är Typ B. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Colombia. Här kan du läsa mer om eluttag Colombia samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Colombia fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Colombia som resmål

Det finns många anledningar till att Colombia är ett populärt resmål för resenärer. Landet har en rik historia och kultur, och dess naturliga skönhet är oöverträffad. Folket i Colombia är varmt och vänligt, och kostnaderna för att resa och bo där är mycket överkomliga. Dessutom är Colombia en säker plats att resa till och infrastrukturen är utmärkt.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Colombia

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Colombia. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Colombia så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Colombia.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Mobiltelefoner+57-310
Mobiltelefoner+57-311
Mobiltelefoner+57-312
Mobiltelefoner+57-315
Mobiltelefoner+57-316
Mobiltelefoner+57-300
Mobiltelefoner+57-301
Barranquilla+57-5
Bogota+57-1
Bucaramanga+57-7
Cali+57-2
Cartagena+57-5
Cucuta+57-7
Ibague+57-8
Manizales+57-6
Medellin+57-4
Neiva+57-8
Palmira+57-2
Pereira+57-6
Santa Marta+57-5
Villavicencio+57-8