Landskod Curaçao (Tfn: +599, ISO: CW)

Här nedan hittar du landskod Curaçao, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Curaçao, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Curaçao. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Curaçao, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Curaçao, hur stor yta och befolkning Curaçao har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+599

ISO (2)

CW

ISO (3)

CUW

FLAGGA

🇨🇼

TOPPDOMÄN

.cw

VALUTAKOD

ANG

Fakta om Curaçao

Curaçao har en yta av 444 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som CW eller CUW (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Curaçao är +599, och den officiella toppdomänen är .cw. Befolkningsmängden i Curaçao är ungefär 160 000 invånare, och det eller de språk som de talar är nederländska, papiamento och engelska. Den valuta som används i Curaçao är antillergulden kod: ANG), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 5,6 miljarder US$.

Eluttag i Curaçao

De typer av eluttag som används i Curaçao är Typ A, Typ B, Typ F. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Curaçao. Här kan du läsa mer om eluttag Curaçao samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Curaçao fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Curaçao som resmål

Curaçao är populärt bland resenärer för sitt turkosa vatten, sina vita sandstränder och korallrev. Ön har en mångsidig historia och kultur, vilket syns i arkitektur, mat, musik och konst.