Landskod Cypern (Tfn: +357, ISO: CY)

Här nedan hittar du landskod Cypern, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Cypern, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Cypern. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Cypern, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Cypern, hur stor yta och befolkning Cypern har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+357

ISO (2)

CY

ISO (3)

CYP

FLAGGA

🇨🇾

TOPPDOMÄN

.cy

VALUTAKOD

EUR

Fakta om Cypern

Cypern har en yta av 9 251 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som CY eller CYP (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Cypern är +357, och den officiella toppdomänen är .cy. Befolkningsmängden i Cypern är ungefär 1 200 000 invånare, och det eller de språk som de talar är grekiska och turkiska. Den valuta som används i Cypern är euro kod: EUR), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 21,78 miljarder US$.

Eluttag i Cypern

De typer av eluttag som används i Cypern är Typ G. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Cypern. Här kan du läsa mer om eluttag Cypern samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Cypern fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Cypern som resmål

Cypern är ett av de mest populära turistmålen i världen. Människor kommer från hela landet för att besöka dess fantastiska stränder, antika ruiner och livfulla kultur. Landets måttliga väder och lättnavigerade städer gör det till en utmärkt plats att besöka för alla typer av resenärer. Oavsett om du är ute efter en avkopplande semester eller en äventyrsfylld utflykt har Cypern något för alla.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Cypern

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Cypern. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Cypern så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Cypern.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Mobiltelefoner+357-99
Mobiltelefoner+357-992
Mobiltelefoner+357-998
Larnaca+357-24
Limassol+357-25
Nicosia+357-22
Paphos+357-26