Landskod Dominica (Tfn: +1-767, ISO: DM)

Här nedan hittar du landskod Dominica, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Dominica, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Dominica. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Dominica, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Dominica, hur stor yta och befolkning Dominica har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+1-767

ISO (2)

DM

ISO (3)

DMA

FLAGGA

🇩🇲

TOPPDOMÄN

.dm

VALUTAKOD

XCD

Fakta om Dominica

Dominica har en yta av 750 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som DM eller DMA (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Dominica är +1-767, och den officiella toppdomänen är .dm. Befolkningsmängden i Dominica är ungefär 72 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska. Den valuta som används i Dominica är östkaribisk dollar kod: XCD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 495 miljoner US$.

Eluttag i Dominica

De typer av eluttag som används i Dominica är Typ D, Typ G. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Dominica. Här kan du läsa mer om eluttag Dominica samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Dominica fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Dominica som resmål

Dominica är populärt bland resenärer på grund av sin naturliga miljö och vänliga befolkning. Ön är ett paradis för naturälskare med frodiga regnskogar, rykande vulkaner och dundrande vattenfall. Folket på Dominica är känt för sin värme och gästfrihet, och de kommer att göra allt för att du ska känna dig välkommen.