Landskod Dominikanska republiken (Tfn: +1-809, 1-829, 1-849, ISO: DO)

Här nedan hittar du landskod Dominikanska republiken, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Dominikanska republiken, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Dominikanska republiken. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Dominikanska republiken, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Dominikanska republiken, hur stor yta och befolkning Dominikanska republiken har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+1-809, 1-829, 1-849

ISO (2)

DO

ISO (3)

DOM

FLAGGA

🇩🇴

TOPPDOMÄN

.do

VALUTAKOD

DOP

Fakta om Dominikanska republiken

Dominikanska republiken har en yta av 48 671 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som DO eller DOM (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Dominikanska republiken är +1-809, 1-829, 1-849, och den officiella toppdomänen är .do. Befolkningsmängden i Dominikanska republiken är ungefär 11 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är spanska. Den valuta som används i Dominikanska republiken är dominikansk peso kod: DOP), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 59,27 miljarder US$.

Eluttag i Dominikanska republiken

De typer av eluttag som används i Dominikanska republiken är Typ A. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Dominikanska republiken. Här kan du läsa mer om eluttag Dominikanska republiken samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Dominikanska republiken fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Dominikanska republiken som resmål

Dominikanska republiken är ett populärt turistmål av många skäl. Först och främst har landet ett överflöd av naturlig skönhet. Från sina fantastiska stränder till sina frodiga regnskogar erbjuder Dominikanska republiken något för alla.

Dessutom är Dominikanska republiken hemvist för en rik kultur och historia. Besökare kan utforska sekelgamla ruiner, lära sig om öns unika musik- och dansstilar och smaka på det utsökta lokala köket.

Slutligen är Dominikanska republiken prisvärt jämfört med andra populära turistdestinationer. Vare sig du är ute efter en avkopplande strandsemester eller ett actionfyllt äventyr har Dominikanska republiken något att erbjuda alla.