Landskod Ecuador (Tfn: +593, ISO: EC)

Här nedan hittar du landskod Ecuador, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Ecuador, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Ecuador. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Ecuador, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Ecuador, hur stor yta och befolkning Ecuador har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+593

ISO (2)

EC

ISO (3)

ECU

FLAGGA

🇪🇨

TOPPDOMÄN

.ec

VALUTAKOD

USD

Fakta om Ecuador

Ecuador har en yta av 283 561 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som EC eller ECU (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Ecuador är +593, och den officiella toppdomänen är .ec. Befolkningsmängden i Ecuador är ungefär 17 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är spanska. Den valuta som används i Ecuador är USA-dollar kod: USD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 91,41 miljarder US$.

Eluttag i Ecuador

De typer av eluttag som används i Ecuador är Typ A. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Ecuador. Här kan du läsa mer om eluttag Ecuador samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Ecuador fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Ecuador

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Ecuador. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Ecuador så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Ecuador.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Bolívar+593-3
Carchi+593-6
Guayas (Guayaquil)+593-4
Los Rios+593-5
Pichincha (Quito)+593-2