Landskod Egypten (Tfn: +20, ISO: EG)

Här nedan hittar du landskod Egypten, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Egypten, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Egypten. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Egypten, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Egypten, hur stor yta och befolkning Egypten har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+20

ISO (2)

EG

ISO (3)

EGY

FLAGGA

🇪🇬

TOPPDOMÄN

.eg

VALUTAKOD

EGP

Fakta om Egypten

Egypten har en yta av 1 010 408 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som EG eller EGY (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Egypten är +20, och den officiella toppdomänen är .eg. Befolkningsmängden i Egypten är ungefär 95 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är arabiska. Den valuta som används i Egypten är egyptiskt pund kod: EGP), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 262 miljarder US$.

Eluttag i Egypten

De typer av eluttag som används i Egypten är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Egypten. Här kan du läsa mer om eluttag Egypten samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Egypten fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Egypten som resmål

Egypten är populärt bland resenärer av många olika skäl. Landet är hemvist för några av de äldsta och mest imponerande historiska platserna i världen, inklusive pyramiderna och den stora sfinxen. Dessutom är Egyptens kustlinje vid Röda havet ett populärt resmål för dykare och snorklare, tack vare det kristallklara vattnet och korallreven.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Egypten

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Egypten. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Egypten så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Egypten.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Aswan+20-97
Asyut+20-88
Benha+20-13
Cairo+20-2
Dakahlia+20-50
Damanhour+20-45
El Mahallah (El Kubra)+20-40
Hurghada+20-65
Luxor+20-95
Port Said+20-66
Shebin El Korn+20-48
Sohag+20-93
Tanta+20-40