Landskod Ekvatorialguinea (Tfn: +240, ISO: GQ)

Här nedan hittar du landskod Ekvatorialguinea, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Ekvatorialguinea, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Ekvatorialguinea. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Ekvatorialguinea, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Ekvatorialguinea, hur stor yta och befolkning Ekvatorialguinea har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+240

ISO (2)

GQ

ISO (3)

GNQ

FLAGGA

🇬🇶

TOPPDOMÄN

.gq

VALUTAKOD

XAF

Fakta om Ekvatorialguinea

Ekvatorialguinea har en yta av 28 050 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som GQ eller GNQ (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Ekvatorialguinea är +240, och den officiella toppdomänen är .gq. Befolkningsmängden i Ekvatorialguinea är ungefär 1 400 000 invånare, och det eller de språk som de talar är spanska, franska och portugisiska. Den valuta som används i Ekvatorialguinea är CFA-franc kod: XAF), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 17,08 miljarder US$.

Eluttag i Ekvatorialguinea

De typer av eluttag som används i Ekvatorialguinea är Typ E. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Ekvatorialguinea. Här kan du läsa mer om eluttag Ekvatorialguinea samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Ekvatorialguinea fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Ekvatorialguinea som resmål

Ekvatorialguinea har blivit ett populärt resmål för dem som söker en intressant och annorlunda reseupplevelse. Detta lilla land ligger i hjärtat av Afrika och är hemvist för en mängd olika kulturer och landskap. Från den livliga staden Malabo till de orörda stränderna på ön Bioko finns det något för alla i Ekvatorialguinea.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Ekvatorialguinea

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Ekvatorialguinea. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Ekvatorialguinea så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Ekvatorialguinea.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Malabo (Bioko Island)+240-9
Malabo (Continent)+240-7