Landskod El Salvador (Tfn: +503, ISO: SV)

Här nedan hittar du landskod El Salvador, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för El Salvador, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom El Salvador. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om El Salvador, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för El Salvador, hur stor yta och befolkning El Salvador har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+503

ISO (2)

SV

ISO (3)

SLV

FLAGGA

🇸🇻

TOPPDOMÄN

.sv

VALUTAKOD

USD

Fakta om El Salvador

El Salvador har en yta av 21 041 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som SV eller SLV (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till El Salvador är +503, och den officiella toppdomänen är .sv. Befolkningsmängden i El Salvador är ungefär 6 500 000 invånare, och det eller de språk som de talar är spanska. Den valuta som används i El Salvador är amerikansk dollar kod: USD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 24,67 miljarder US$.

Eluttag i El Salvador

De typer av eluttag som används i El Salvador är Typ A. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i El Salvador. Här kan du läsa mer om eluttag El Salvador samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från El Salvador fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

El Salvador som resmål

El Salvador är ett litet centralamerikanskt land som är populärt bland resenärer för sina fantastiska landskap, sin rika kultur och vänliga befolkning. El Salvador är också känt för sitt kaffe, som är bland de bästa i världen. Om du letar efter ett intressant och prisvärt resmål att utforska är El Salvador ett utmärkt val.

Det finns gott om saker att se och göra i El Salvador. Några av landets mest populära sevärdheter är mayaruinerna i San Andres och den vulkaniska kratersjön Laguna de Apoyo.

Riktnummer och andra telefonkoder inom El Salvador

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom El Salvador. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i El Salvador så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom El Salvador.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Central area+503-23
Central area+503-29
Eastern area+503-6
Eastern area+503-6
Eastern area+503-27
Metropolitan area+503-2
Metropolitan area+503-5
Metropolitan area+503-20
Metropolitan area+503-21
Metropolitan area+503-22
Metropolitan area+503-25
Western area+503-4
Western area+503-24
Western area+503-28