Landskod Elfenbenskusten (Tfn: +225, ISO: CI)

Här nedan hittar du landskod Elfenbenskusten, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Elfenbenskusten, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Elfenbenskusten. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Elfenbenskusten, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Elfenbenskusten, hur stor yta och befolkning Elfenbenskusten har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+225

ISO (2)

CI

ISO (3)

CIV

FLAGGA

🇨🇮

TOPPDOMÄN

.ci

VALUTAKOD

CFA

Fakta om Elfenbenskusten

Elfenbenskusten har en yta av 322 463 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som CI eller CIV (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Elfenbenskusten är +225, och den officiella toppdomänen är .ci. Befolkningsmängden i Elfenbenskusten är ungefär 24 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är franska. Den valuta som används i Elfenbenskusten är CFA-franc kod: CFA), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 28,28 miljarder US$.

Eluttag i Elfenbenskusten

De typer av eluttag som används i Elfenbenskusten är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Elfenbenskusten. Här kan du läsa mer om eluttag Elfenbenskusten samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Elfenbenskusten fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Elfenbenskusten som resmål

Elfenbenskusten är ett av de mest populära turistmålen i hela Afrika. I landet finns några av kontinentens vackraste stränder och frodigaste regnskogar. Turister från hela världen strömmar till Elfenbenskusten för att uppleva dess naturliga skönhet och livfulla kultur.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Elfenbenskusten

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Elfenbenskusten. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Elfenbenskusten så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Elfenbenskusten.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Abidjan+225-21
Abobo+225-24
Banco+225-23
Bouaké+225-31
Cocody+225-22
Daloa+225-32
Korhogo+225-36
Man+225-33
Plateau+225-20
San Pedro+225-34
Yamoussoukro+225-30