Landskod England (Tfn: +44)

Här nedan hittar du landskod England, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för England, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom England. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om England, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för England, hur stor yta och befolkning England har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+44

FLAGGA

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

TOPPDOMÄN

.uk

VALUTAKOD

GBP

Fakta om England

England har en yta av 130 279 km2 , men det finns ingen officiell benämning av England med hjälp av ISO-koder. Landskoden för att ringa till England finns dock och är +44, likaså finns en officiell toppdomän som är .uk. Befolkningsmängden i England är ungefär 56 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska. Den valuta som används i England är brittiskt pund kod: GBP), vi har dock ingen data om bruttionationalprodukten (BNP) för England.

Eluttag i England

De typer av eluttag som används i England är Typ G. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i England. Här kan du läsa mer om eluttag England samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från England fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

England som resmål

England är ett populärt turistmål av många skäl. Det finns mycket att se och göra i landet, från den historiska staden London till den vackra landsbygden och kuststäderna. England är också hemvist för några av världens mest kända turistattraktioner, bland annat Buckingham Palace, Stonehenge och Windsor Castle.

Den engelska kulturen är också mycket populär bland resenärer. Maten, musiken och konsten är alla unika och intressanta, och det finns gott om historia att utforska. Engelsmännen är också kända för att vara vänliga och välkomnande, vilket gör det till en fantastisk plats att besöka.