Landskod Eritrea (Tfn: +291, ISO: ER)

Här nedan hittar du landskod Eritrea, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Eritrea, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Eritrea. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Eritrea, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Eritrea, hur stor yta och befolkning Eritrea har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+291

ISO (2)

ER

ISO (3)

ERI

FLAGGA

🇪🇷

TOPPDOMÄN

.er

VALUTAKOD

ERN

Fakta om Eritrea

Eritrea har en yta av 117 600 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som ER eller ERI (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Eritrea är +291, och den officiella toppdomänen är .er. Befolkningsmängden i Eritrea är ungefär 6 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är tigrinska (och arabiska). Den valuta som används i Eritrea är nakfa kod: ERN), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 3,438 miljarder US$.

Eluttag i Eritrea

De typer av eluttag som används i Eritrea är Typ L. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Eritrea. Här kan du läsa mer om eluttag Eritrea samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Eritrea fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Eritrea som resmål

Eritrea håller snabbt på att bli ett populärt resmål för resenärer. Landet har vackra landskap, vänliga människor och en rik kultur. Det finns gott om saker att se och göra i Eritrea, vilket gör det till ett idealiskt resmål för dem som vill utforska nya platser. Från de gamla kyrkorna och klostren till de fantastiska kuststäderna finns det något för alla i Eritrea.