Landskod Etiopien (Tfn: +251, ISO: ET)

Här nedan hittar du landskod Etiopien, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Etiopien, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Etiopien. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Etiopien, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Etiopien, hur stor yta och befolkning Etiopien har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+251

ISO (2)

ET

ISO (3)

ETH

FLAGGA

🇪🇹

TOPPDOMÄN

.et

VALUTAKOD

ETB

Fakta om Etiopien

Etiopien har en yta av 1 104 300 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som ET eller ETH (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Etiopien är +251, och den officiella toppdomänen är .et. Befolkningsmängden i Etiopien är ungefär 110 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är amhariska. Den valuta som används i Etiopien är birr kod: ETB), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 47,34 miljarder US$.

Eluttag i Etiopien

De typer av eluttag som används i Etiopien är Typ F. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Etiopien. Här kan du läsa mer om eluttag Etiopien samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Etiopien fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Etiopien som resmål

Trots sina utmaningar är Etiopien ett populärt resmål för resenärer. Detta östafrikanska land har mycket att erbjuda, bland annat fantastiska landskap, olika kulturer och intressanta historiska platser. Folket i Etiopien är också mycket gästvänligt, vilket gör det till en välkomnande plats att besöka.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Etiopien

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Etiopien. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Etiopien så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Etiopien.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Mobiltelefoner+251-9
East Region+251-5
North East Region+251-3
North Region+251-4
North West Region+251-8
South East Region+251-2
Southern Region+251-6
Western Region+251-7