Landskod Falklandsöarna (Tfn: +500, ISO: FK)

Här nedan hittar du landskod Falklandsöarna, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Falklandsöarna, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Falklandsöarna. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Falklandsöarna, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Falklandsöarna, hur stor yta och befolkning Falklandsöarna har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+500

ISO (2)

FK

ISO (3)

FLK

FLAGGA

🇫🇰

TOPPDOMÄN

.fk

VALUTAKOD

FKP

Fakta om Falklandsöarna

Falklandsöarna har en yta av 12 200 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som FK eller FLK (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Falklandsöarna är +500, och den officiella toppdomänen är .fk. Befolkningsmängden i Falklandsöarna är ungefär 4 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska. Den valuta som används i Falklandsöarna är falklandspund kod: FKP), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 164,5 miljoner US$.

Eluttag i Falklandsöarna

De typer av eluttag som används i Falklandsöarna är Typ G. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Falklandsöarna. Här kan du läsa mer om eluttag Falklandsöarna samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Falklandsöarna fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Falklandsöarna som resmål

Falklandsöarna är ett populärt turistmål tack vare den fantastiska naturen och det stora utbudet av utomhusaktiviteter. Besökare kan njuta av vandring, cykling, fiske, fågelskådning och mycket mer i denna vackra skärgård.

Det finns också ett antal historiska platser att utforska, till exempel Battle of Falkland Islands Memorial och Port Stanley Museum. Och med ett brett utbud av boendealternativ, från camping och självhushåll till lyxhotell, finns det något som passar alla budgetar.