Landskod Färöarna (Tfn: +298, ISO: FO)

Här nedan hittar du landskod Färöarna, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Färöarna, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Färöarna. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Färöarna, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Färöarna, hur stor yta och befolkning Färöarna har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+298

ISO (2)

FO

ISO (3)

FRO

FLAGGA

🇫🇴

TOPPDOMÄN

.fo

VALUTAKOD

DKK

Fakta om Färöarna

Färöarna har en yta av 1 399 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som FO eller FRO (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Färöarna är +298, och den officiella toppdomänen är .fo. Befolkningsmängden i Färöarna är ungefär 52 000 invånare, och det eller de språk som de talar är färöiska och danska. Den valuta som används i Färöarna är färöisk krona kod: DKK), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 2,32 miljarder US$.

Eluttag i Färöarna

De typer av eluttag som används i Färöarna är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Färöarna. Här kan du läsa mer om eluttag Färöarna samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Färöarna fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.