Landskod Fiji (Tfn: +679, ISO: FJ)

Här nedan hittar du landskod Fiji, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Fiji, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Fiji. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Fiji, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Fiji, hur stor yta och befolkning Fiji har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+679

ISO (2)

FJ

ISO (3)

FJI

FLAGGA

🇫🇯

TOPPDOMÄN

.fj

VALUTAKOD

FJD

Fakta om Fiji

Fiji har en yta av 18 274 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som FJ eller FJI (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Fiji är +679, och den officiella toppdomänen är .fj. Befolkningsmängden i Fiji är ungefär 950 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska, fijianska och hindustani. Den valuta som används i Fiji är fijidollar kod: FJD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 4,218 miljarder US$.

Eluttag i Fiji

De typer av eluttag som används i Fiji är Typ I. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Fiji. Här kan du läsa mer om eluttag Fiji samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Fiji fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Fiji som resmål

Fiji är ett populärt resmål för resenärer som vill ha en exotisk och avkopplande semester. Landet består av mer än 300 öar, vilket gör det till en utmärkt plats för dem som älskar friluftsliv. Fiji är också känt för sin vänliga lokalbefolkning och sin utsökta mat.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Fiji

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Fiji. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Fiji så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Fiji.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Sigatoka+679-65
Sigatoka+679-66
Sigatoka+679-67
Suva+679-32
Suva+679-33
Suva+679-34