Landskod Förenade Arabemiraten (Tfn: +971, ISO: AE)

Här nedan hittar du landskod Förenade Arabemiraten, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Förenade Arabemiraten, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Förenade Arabemiraten. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Förenade Arabemiraten, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Förenade Arabemiraten, hur stor yta och befolkning Förenade Arabemiraten har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+971

ISO (2)

AE

ISO (3)

ARE

FLAGGA

🇦🇪

TOPPDOMÄN

.ae

VALUTAKOD

AED

Fakta om Förenade Arabemiraten

Förenade Arabemiraten har en yta av 83 600 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som AE eller ARE (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Förenade Arabemiraten är +971, och den officiella toppdomänen är .ae. Befolkningsmängden i Förenade Arabemiraten är ungefär 9 600 000 invånare, och det eller de språk som de talar är arabiska. Den valuta som används i Förenade Arabemiraten är emiratisk dirham kod: AED), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 390 miljarder US$.

Eluttag i Förenade Arabemiraten

De typer av eluttag som används i Förenade Arabemiraten är Typ G. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Förenade Arabemiraten. Här kan du läsa mer om eluttag Förenade Arabemiraten samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Förenade Arabemiraten fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Förenade Arabemiraten som resmål

Förenade Arabemiraten blir mer och mer populärt bland resenärer varje år. Landet har mycket att erbjuda, från vackra stränder och semesterorter till imponerande modern arkitektur och nattliv. Det finns också gott om kulturella sevärdheter att njuta av, till exempel de traditionella soukerna (marknaderna) och de många moskéerna.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Förenade Arabemiraten

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Förenade Arabemiraten. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Förenade Arabemiraten så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Förenade Arabemiraten.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Ajman+971-6
Al Ain+971-3
Aweir+971-58
Dhayd+971-6
Dibba+971-9
Dubai+971-4
Falaj-al-Moalla+971-6
Fujairah+971-70
Khawanij+971-48
Ras-al-Khaimah+971-77
Sharjah+971-6
Tarif+971-88
Umm-al-Qaiwain+971-6