Landskod Frankrike (Tfn: +33, ISO: FR)

Här nedan hittar du landskod Frankrike, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Frankrike, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Frankrike. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Frankrike, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Frankrike, hur stor yta och befolkning Frankrike har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+33

ISO (2)

FR

ISO (3)

FRA

FLAGGA

🇫🇷

TOPPDOMÄN

.fr

VALUTAKOD

EUR

Fakta om Frankrike

Frankrike har en yta av 640 679 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som FR eller FRA (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Frankrike är +33, och den officiella toppdomänen är .fr. Befolkningsmängden i Frankrike är ungefär 67 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är franska. Den valuta som används i Frankrike är euro kod: EUR), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 2,739 triljoner US$.

Eluttag i Frankrike

De typer av eluttag som används i Frankrike är Typ E, Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kanske behöver en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Frankrike. Här kan du läsa mer om eluttag Frankrike samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Frankrike fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Frankrike som resmål

Frankrike är populärt bland resenärer på grund av sin fantastiska natur, utsökta mat och intressanta kultur. Landet har ett brett utbud av attraktioner som tilltalar alla typer av resenärer, från dem som är ute efter en avkopplande strandsemester till dem som vill utforska Frankrikes historia och kultur.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Frankrike

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Frankrike. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Frankrike så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Frankrike.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Nordöstra Frankrike+33-2
Paris+33-1
Sydöstra Frankrike+33-4
Sydvästra Frankrike+33-5