Landskod Franska Guyana (Tfn: +594, ISO: GF)

Här nedan hittar du landskod Franska Guyana, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Franska Guyana, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Franska Guyana. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Franska Guyana, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Franska Guyana, hur stor yta och befolkning Franska Guyana har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+594

ISO (2)

GF

ISO (3)

GUF

FLAGGA

🇬🇫

TOPPDOMÄN

.gf

VALUTAKOD

EUR

Fakta om Franska Guyana

Franska Guyana har en yta av 83 534 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som GF eller GUF (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Franska Guyana är +594, och den officiella toppdomänen är .gf. Befolkningsmängden i Franska Guyana är ungefär 291 000 invånare, och det eller de språk som de talar är franska och kreol. Den valuta som används i Franska Guyana är euro kod: EUR), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 5,2 miljarder US$.

Eluttag i Franska Guyana

De typer av eluttag som används i Franska Guyana är Typ C, Typ D, Typ E. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kanske behöver en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Franska Guyana. Här kan du läsa mer om eluttag Franska Guyana samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Franska Guyana fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Franska Guyana som resmål

Franska Guyana är ett populärt resmål för dem som gillar naturen. Regnskogen, floderna och kusten gör det till en fantastisk plats att utforska, och det finns gott om aktiviteter som erbjuds, från vandring och fågelskådning till ATV-turer och surfing. Franska Guyana är också hemvist för ett fascinerande djurliv, bland annat röda brålappar, tretåiga sengångar och kajmaner.