Landskod Franska Polynesien (Tfn: +689, ISO: PF)

Här nedan hittar du landskod Franska Polynesien, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Franska Polynesien, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Franska Polynesien. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Franska Polynesien, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Franska Polynesien, hur stor yta och befolkning Franska Polynesien har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+689

ISO (2)

PF

ISO (3)

PYF

FLAGGA

🇵🇫

TOPPDOMÄN

.pf

VALUTAKOD

XPF

Fakta om Franska Polynesien

Franska Polynesien har en yta av 4 167 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som PF eller PYF (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Franska Polynesien är +689, och den officiella toppdomänen är .pf. Befolkningsmängden i Franska Polynesien är ungefär 280 000 invånare, och det eller de språk som de talar är franska och tahitiska. Den valuta som används i Franska Polynesien är CFP-franc kod: XPF), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 5,65 miljarder US$.

Eluttag i Franska Polynesien

De typer av eluttag som används i Franska Polynesien är Typ A, Typ B, Typ E. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Franska Polynesien. Här kan du läsa mer om eluttag Franska Polynesien samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Franska Polynesien fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Franska Polynesien som resmål

Franska Polynesien är populärt bland resenärer för sina orörda stränder och kristallklara vatten. Öarna är också hemvist för några av världens bästa dyk- och snorklingsmöjligheter, tack vare korallreven och det mångsidiga marina livet. Andra populära aktiviteter i Franska Polynesien är kajakpaddling, vandring och valskådning.