Landskod Gabon (Tfn: +241, ISO: GA)

Här nedan hittar du landskod Gabon, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Gabon, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Gabon. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Gabon, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Gabon, hur stor yta och befolkning Gabon har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+241

ISO (2)

GA

ISO (3)

GAB

FLAGGA

🇬🇦

TOPPDOMÄN

.ga

VALUTAKOD

XAF

Fakta om Gabon

Gabon har en yta av 267 667 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som GA eller GAB (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Gabon är +241, och den officiella toppdomänen är .ga. Befolkningsmängden i Gabon är ungefär 2 200 000 invånare, och det eller de språk som de talar är franska. Den valuta som används i Gabon är CFA-franc kod: XAF), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 19,97 miljarder US$.

Eluttag i Gabon

De typer av eluttag som används i Gabon är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Gabon. Här kan du läsa mer om eluttag Gabon samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Gabon fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Gabon som resmål

Gabon är ett populärt turistmål för dem som älskar naturen. Landet är känt för sina frodiga regnskogar, som är hemvist för en mängd olika vilda djur. Besökare kan njuta av kajakpaddling, vandring och fågelskådning i dessa skogar. Gabon är också hemvist för några vackra stränder, som är perfekta för bad, snorkling och solbadning.