Landskod Gambia (Tfn: +220, ISO: GM)

Här nedan hittar du landskod Gambia, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Gambia, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Gambia. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Gambia, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Gambia, hur stor yta och befolkning Gambia har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+220

ISO (2)

GM

ISO (3)

GMB

FLAGGA

🇬🇲

TOPPDOMÄN

.gm

VALUTAKOD

GMD

Fakta om Gambia

Gambia har en yta av 10 689 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som GM eller GMB (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Gambia är +220, och den officiella toppdomänen är .gm. Befolkningsmängden i Gambia är ungefär 2 100 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska. Den valuta som används i Gambia är dalasi kod: GMD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 896 miljoner US$.

Eluttag i Gambia

De typer av eluttag som används i Gambia är Typ G. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Gambia. Här kan du läsa mer om eluttag Gambia samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Gambia fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Gambia som resmål

Gambia är ett litet land på Afrikas västkust och är populärt bland resenärer för sina vackra stränder, sitt varierande djurliv och sin vänliga befolkning. Gambia är också känt för sin traditionella musik och dans, som besökare kan njuta av på festivaler under hela året.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Gambia

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Gambia. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Gambia så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Gambia.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Banjul+220-42
Kotu+220-446
Outside Libreville+220-2
Sanyang+220-441
Serekunda+220-43
Yundum+220-447