Landskod Ghana (Tfn: +233, ISO: GH)

Här nedan hittar du landskod Ghana, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Ghana, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Ghana. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Ghana, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Ghana, hur stor yta och befolkning Ghana har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+233

ISO (2)

GH

ISO (3)

GHA

FLAGGA

🇬🇭

TOPPDOMÄN

.gh

VALUTAKOD

GHC

Fakta om Ghana

Ghana har en yta av 239 567 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som GH eller GHA (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Ghana är +233, och den officiella toppdomänen är .gh. Befolkningsmängden i Ghana är ungefär 29 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska. Den valuta som används i Ghana är ghana cedi kod: GHC), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 45,55 miljarder US$.

Eluttag i Ghana

De typer av eluttag som används i Ghana är Typ G. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Ghana. Här kan du läsa mer om eluttag Ghana samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Ghana fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Ghana som resmål

Ghana är ett land som ligger i Västafrika. Landet kallas ofta för Afrikas port på grund av sitt läge och sina många förbindelser med andra afrikanska länder. Ghana är också populärt bland resenärer för sina vackra stränder, sin mångsidiga kultur och rika historia.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Ghana

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Ghana. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Ghana så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Ghana.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Bolgatanga+233-72
Cape Coast+233-42
Koforidua+233-81
Kumasi+233-51
Takoradi+233-31
Tamale+233-71
Tema+233-22