Landskod Gibraltar (Tfn: +350, ISO: GI)

Här nedan hittar du landskod Gibraltar, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Gibraltar, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Gibraltar. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Gibraltar, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Gibraltar, hur stor yta och befolkning Gibraltar har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+350

ISO (2)

GI

ISO (3)

GIB

FLAGGA

🇬🇮

TOPPDOMÄN

.gi

VALUTAKOD

GIP

Fakta om Gibraltar

Gibraltar har en yta av 6,7 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som GI eller GIB (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Gibraltar är +350, och den officiella toppdomänen är .gi. Befolkningsmängden i Gibraltar är ungefär 35 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska. Den valuta som används i Gibraltar är gibraltarpund kod: GIP), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 1,106 miljarder US$.

Eluttag i Gibraltar

De typer av eluttag som används i Gibraltar är Typ G. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Gibraltar. Här kan du läsa mer om eluttag Gibraltar samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Gibraltar fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Gibraltar som resmål

Gibraltar är ett brittiskt utomeuropeiskt territorium som ligger i södra änden av den iberiska halvön. Territoriet har en befolkning på cirka 30 000 personer och en yta på 6,7 kvadratkilometer. Gibraltar är populärt bland resenärer för sitt medelhavsklimat, sin avslappnade atmosfär samt sin historia och kultur.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Gibraltar

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Gibraltar. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Gibraltar så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Gibraltar.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Gibraltar+350-5
Gibraltar+350-6
Gibraltar+350-7