Landskod Grenada (Tfn: +1-473, ISO: GD)

Här nedan hittar du landskod Grenada, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Grenada, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Grenada. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Grenada, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Grenada, hur stor yta och befolkning Grenada har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+1-473

ISO (2)

GD

ISO (3)

GRD

FLAGGA

🇬🇩

TOPPDOMÄN

.gd

VALUTAKOD

XCD

Fakta om Grenada

Grenada har en yta av 348,5 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som GD eller GRD (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Grenada är +1-473, och den officiella toppdomänen är .gd. Befolkningsmängden i Grenada är ungefär 115 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska. Den valuta som används i Grenada är östkaribisk dollar kod: XCD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 811 miljoner US$.

Eluttag i Grenada

De typer av eluttag som används i Grenada är Typ G. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Grenada. Här kan du läsa mer om eluttag Grenada samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Grenada fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Grenada som resmål

Grenada är ett vackert land som är populärt bland resenärer på grund av sina orörda stränder, frodiga regnskogar och karga berg. Människorna på Grenada är varma och vänliga och de är alltid villiga att hjälpa besökare att få ut så mycket som möjligt av sin upplevelse på ön.