Landskod Guadeloupe (Tfn: +590, ISO: GP)

Här nedan hittar du landskod Guadeloupe, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Guadeloupe, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Guadeloupe. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Guadeloupe, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Guadeloupe, hur stor yta och befolkning Guadeloupe har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+590

ISO (2)

GP

ISO (3)

GLP

FLAGGA

🇬🇵

TOPPDOMÄN

.gp

VALUTAKOD

EUR

Fakta om Guadeloupe

Guadeloupe har en yta av 1 628 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som GP eller GLP (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Guadeloupe är +590, och den officiella toppdomänen är .gp. Befolkningsmängden i Guadeloupe är ungefär 396 000 invånare, och det eller de språk som de talar är franska. Den valuta som används i Guadeloupe är euro kod: EUR), vi har dock ingen data om bruttionationalprodukten (BNP) för Guadeloupe.

Eluttag i Guadeloupe

De typer av eluttag som används i Guadeloupe är Typ C, Typ D, Typ E. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kanske behöver en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Guadeloupe. Här kan du läsa mer om eluttag Guadeloupe samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Guadeloupe fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Guadeloupe som resmål

Guadeloupe är ett populärt resmål för resenärer som letar efter en exotisk och vacker plats att besöka. Ön är känd för sitt klarblå vatten, sina vita sandstränder och sin frodiga tropiska vegetation. Resenärer kan njuta av en mängd olika aktiviteter när de är på ön, bland annat simning, snorkling, segling, vindsurfing och vandring.