Landskod Guatemala (Tfn: +502, ISO: GT)

Här nedan hittar du landskod Guatemala, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Guatemala, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Guatemala. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Guatemala, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Guatemala, hur stor yta och befolkning Guatemala har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+502

ISO (2)

GT

ISO (3)

GTM

FLAGGA

🇬🇹

TOPPDOMÄN

.gt

VALUTAKOD

GTQ

Fakta om Guatemala

Guatemala har en yta av 108 889 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som GT eller GTM (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Guatemala är +502, och den officiella toppdomänen är .gt. Befolkningsmängden i Guatemala är ungefär 18 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är spanska. Den valuta som används i Guatemala är quetzal kod: GTQ), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 53,9 miljarder US$.

Eluttag i Guatemala

De typer av eluttag som används i Guatemala är Typ A. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Guatemala. Här kan du läsa mer om eluttag Guatemala samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Guatemala fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Guatemala som resmål

Guatemala är ett populärt resmål för dem som vill uppleva en annorlunda kultur. Det centralamerikanska landet är hemvist för ett antal antika ruiner och städer från kolonialtiden, inklusive den världsberömda nationalparken Tikal. Dessutom är Guatemalas naturlandskap några av de mest varierande i hela Centralamerika, med karga bergskedjor, regnskogar och orörda stränder. Besökare kan njuta av en mängd olika utomhusaktiviteter som vandring, fågelskådning och forsränning.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Guatemala

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Guatemala. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Guatemala så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Guatemala.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Capesterre+502-86
Gosier+502-84
Grand Bourg+502-97
Jarry+502-26
Pointe A Pitre+502-8
Pointe A Pitre+502-9